OBSH ngre alarmin: Duhani dhe alkooli “vrasin” 2,7 milionë persona çdo vit në Europë

Një raport i publikuar së fundmi nga Organizata Botërore e Shëndetësisë zbulon se duhani, alkooli, ushqimet e përpunuara (UPF) dhe lëndët djegëse fosile kanë shkaktuar rreth 2.7 milionë viktima në vit në Europë
OBSH u ka bërë thirrje qeverive të vendosin rregulla më të ashpra për produktet që dëmtojnë shëndetin, shkruan The Guardian.

Sipas raportit industritë e fuqishme po nxisin sëmundjet dhe vdekjen e parakohshme duke abuzuar me marketingun dhe reklama, si dhe duke ndërhyrë në përpjekjet e qeverive për të parandaluar sëmundjet vrasëse si kanceri, sëmundjet e zemrës dhe diabeti.

Raporti gjithashtu thekson se duhani, lëndët djegëse fosile, ushqimet e përpunuara dhe alkooli janë përgjegjës për më shumë se 7,400 vdekje çdo ditë në 53 shtetet e Europës.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *