Gjykata shpall fajtor djalin e presidentit Biden, Hunter Biden

Hunter Biden u dënua më 11 qershor nga një gjykatë në Delauer, sepse kishte gënjyer në një formular nëse përdorte drogë kur bleu një pistoletë në vitin 2018.

Djali i presidentit amerikan Joe Biden,54-vjeçari u shpall fajtor për 3 akuza duke u bërë djali i parë i një presidenti amerikan në detyrë që dënohet për një krim.

Brenda 120 ditësh gjykata do të shpallë dënimin, që llogaritet përpara zgjedhjeve presidenciale të 5 Nëntorit.

Hunter Biden rrezikon të dënohet 25 vjet në burg, por shkelësve të ligjit për herë të parë nuk u jepen dënime kaq të rënda. Hunter Biden vijon ndërkohë edhe një betejë tjetër ligjore, i akuzuar për shmangie të taksave, por procesi pritet të nisë në Shtator.

Babai i tij, Joe Biden, deklaroi se pranon vendimin që do të merret dhe do të respektojë procesin që do të vijojë në Apel. Presidenti u shfaq së bashku me të birin, në Dalauere, duke i treguar mbështetjen ndaj Hunterit.

Ky vendimi vjen pas atij të 30 Majit kur Donald Trump-i u bë ish-presidenti i parë amerikan që shpallej fajtor për një vepër penale.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *